ΑΓΑΠΑ ΜΕ



   Ο δίσκος "Αγάπα με" κυκλοφόρησε το Μάρτη του 1977, πούλησε 500.000 αντίτυπα κι έγινε χρυσός. Ήταν ο πρώτος από την εταιρία Minos και σηματοδότησε τη δεύτερη και επιτυχημένη καριέρα του Γιάννη Πουλόπουλου.

Minos και Lyra στέγασαν τις επιτυχίες


    
   Το 1977 άλλαξε, μετά από πολλά χρόνια, δισκογραφική εταιρία. Άφησε τη Lyra, υπέγραψε στη Minos και ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία του ερμηνεύοντας μοντέρνα, ερωτικά κυρίως, τραγούδια, αλλά και ξένες διασκευές.
 



  Η αλλαγή ρεπερτορίου άρεσε στους θαυμαστές του τραγουδιστή. Η παραγωγή του στη Minos, στην οποία έμεινε μέχρι το 1989, άφησε 11 χρυσούς δίσκους, ενώ η Lyra συνέχισε να κυκλοφορεί τραγούδια του από τα παλιά 45άρια.





Ο Γιάννης Πουλόπουλος τραγουδά ξένες επιτυχίες

   Ο δίσκος περιείχε δύο μεγάλες επιτυχίες του Iglesias σε στίχους του Πυθαγόρα: "El amor" ("Φταίω εγώ") και "Abrazame" ("Αγάπα με"), η μεγάλη απήχηση του οποίου έκανε τη Μαρινέλλα να το πει κι εκείνη στο Zoom της Πλάκας που εμφανιζόταν τότε.
   Ο Γιάννης Πουλόπουλος κατηγορήθηκε πως εγκατέλειψε το ποιοτικό τραγούδι επιλέγοντας να τραγουδήσει ξένες επιτυχίες της εποχής. Ωστόσο, καταξιωμένοι, αλλά και νεώτεροι, έλληνες δημιουργοί ήταν παρόντες και σε αυτό το δίσκο με τα τραγούδια τους.

Μου ΄πες σ' αγαπώ: Πουλόπουλος-Χατζής
  
   Το τραγούδι "Μου 'πες σ' αγαπώ" της Σώτιας Τσώτου κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά και με την Ελπίδα (με τη μουσική του Κώστα Χατζή) στο δίσκο "Ελπίδα-Δάκης με τον Κώστα Χατζή", ενώ ο συνθέτης το τραγουδά σε όλες του τις εμφανίσεις.




Τα τραγούδια του δίσκου:
  1. Αγάπα με
  2. Τα μάτια σου τα μελαγχολικά
  3. Μου 'πες σ' αγαπώ
  4. Θυσία
  5. Δεν καταλαβαίνει
  6. Σε θέλω
  7. Φταίω εγώ
  8. Τα ψέμματα
  9. Έλα λιγάκι να σε δω
  10. Με τη ντάμα με το ρήγα
  11. Όλα τα μάτια
  12. Μίλα για μας τους ταπεινούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...