ΜΟΥΣΙΚΟΡΑΜΑ ΖΑΜΠΕΤΑ     Το 1973 ο Γιάννης Πουλόπουλος συναντήθηκε ξανά με το Γιώργο Ζαμπέτα (μετά τη συνεργασία στο δίσκο "Γιάννης Πουλόπουλος 4" το 1970 με το τραγούδι "Αυτοί που μένουν κι αυτοί που φεύγουν" του Αλέκου Καγιάντα) δημιουργώντας αυτόν το δίσκο, που είναι πια συλλεκτικός, αν και δεν ακούστηκε πολύ.

     Τη δεκαετία του '70 ο συνθέτης, σε μια προσπάθειά του να παραμείνει στο χώρο, έκανε στροφή στην καριέρα του τραγουδώντας ο ίδιος τα τραγούδια του, που άρχισαν να έχουν έντονο σατιρικό χαρακτήρα, αλλά συνέχισε και να δίνει.
Ο τραγουδιστής άρχισε να δοκιμάζεται στα λαϊκά, ύστερα από επιτυχημένη πορεία με μουσικές του Πλέσσα και του Νέου Κύματος.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ         Το 1972, λοιπόν, ο Ζαμπέτας πήγε στη Θεσσαλονίκη, στο μαγαζί "Αναμνήσεις". Πήρε μαζί του και τον καινούριο μπαγλαμά, που του είχε κοστίσει 5.000 και που κάπως έπρεπε να βγάλει τα λεφτά του!
Έτσι, με εικόνες από την πόλη, έγραψε τη Μαρίνα τη Σαλονικιά (ένα από τα λίγα τραγούδια που έγραψε και τους στίχους)! Κι έτσι βάφτισε και τη μια τραγουδίστρια του κέντρου, την άλλη, τη Μάγδα Ρέη, τη βάφτισε Μάγδα Τζαβέλλα.
Αυτή ήταν η αρχή για το δίσκο "Μουσικόραμα" που δεν προωθήθηκε κι έμεινε σε πολλούς άγνωστος.

 
     Συμμετείχε με τέσσερα τραγούδια η Μάγδα Τζαβέλλα που δεν συνέχισε στη δισκογραφία.
Στη διεύθυνση ορχήστρας και, φυσικά, στο σόλο μπουζούκι ήταν ο Ζαμπέτας.
Το εξώφυλλο σχεδίασε ο Ερρίκος Μαυρογένης.


Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΜΠΕΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟΡΑΜΑ
     Η φωνή του Γιάννη Πουλόπουλου ανταποκρίθηκε στις -γνωστές- φόρμες του συνθέτη εξαιρετικά ντύνοντας με το προσωπικό του ύφος τη λαϊκή μουσική των τραγουδιών.

Τα τραγούδια του δίσκου:
 1. Η Μαρίνα η Σαλονικιά
 2. Είχαμε πει
 3. Μόνο τα βουνά δε σμίγουν (Μάγδα Τζαβέλλα)
 4. Με τον αυγερινό
 5. Πάμε να βρούμε καλοκαίρι
 6. Πλούτη και φτώχεια (Μάγδα Τζαβέλλα)
 7. Πούλησα το ρολόι μου
 8. Απόψε (Μάγδα Τζαβέλλα)
 9. Το ρολόι θα σημάνει
 10. Αυτή που μπήκε ανάμεσά μας (Μάγδα Τζαβέλλα)
 11. Στάλα-στάλα
 12. Πού θα πάει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...