Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΡΑΠΕΤΗΣ



   Σε αυτή την τανία του 1968 ο Γιάννης Πουλόπουλος ερμήνευσε τα "Το δάκρυ μας σταλιά σταλιά" και "Κλείσαν οι δρόμοι με βροχή" καθισμένος σ' ένα πάλκο.
Ο Γιάννης Πουλόπουλος τραγουδάει στο "Μικρό δραπέτη"
Στο δεύτερο είχε πλάι του την πρωταγωνίστρια της τανίας, που υποδυόταν την τραγουδίστρια - μάνα του μικρού.
  Στους τίτλους τραγουδούσε η Πόπη Αστεριάδη τη "Μαρία του καλοκαιριού" σε στίχους του Πυθαγόρα και μουσική του Κώστα Καπνίση, που είχε γράψει τη μουσική της ταινίας.



ο μικρός δραπέτης, Αλέξης και η καλή του φίλη, Μαρία

   Ο μικρός δραπέτης, παιδί χωρισμένων γονιών που τον άφησαν στη γιαγιά, βρίσκεται κλεισμένος σε αναμορφωτήριο για μια απερισκεψία του και αποφασίζει να το σκάσει για να βρει τη μητέρα του.
Στο δρόμο βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι μιας μικρής, που κρυφά θα τον βοηθήσει.
   Η περιπέτεια ξεκινάει: τα άλλα παιδιά, οι μεγάλοι, οι γονείς θα μπλεχτούν χωρίς τη θέλησή τους και θα πρέπει να αποφασίσουν πως θα αντιμετωπίσουν τα γεγονότα.

Τάκης Αλβανός

   Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ερμηνείες των παιδιών, αλλά και  η σκηνοθετική προσέγγισή τους από τον Σταύρο Τσιώλη.

 σενάριο-σκηνοθεσία: Σταύρος Τσιώλης
μουσική: Κώστας Καπνίσης
παραγωγή: Φίνος Φιλμ 1968
  • Παίζουν οι μικροί: Νίκος Οικονομίδης (Αλέξης), Μαρία Παπαϊωάννου (Μαρία), Γιώργος Ζωγράφος, Νάνσυ Μάνδρου, Τάσος Δαρδαμάνης, Μαριβάννα Μπλάνου, Δαμιανός Ζέης και Πέτρος Μπερέτας.
  • Παίζουν οι μεγάλοι: Άγγελος Αντωνόπουλος (πατέρας Αλέξη - ηθοποιός σε μπουλούκια), Άινα Μάρα (μητέρα Αλέξη), Μαρία Φωκά (γιαγιά Αλέξη), Βάσος Ανρονίδης, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Θεανώ Ιωαννίδου, Νάσος Κεδράκας, Χρήστος Στύπας, Λίζα Κουντούρη, Νίκος Πασχαλίδης, Γιάννης Κοντούλης, Έφη Αρβανίτη, Τάκης Αλβανός

Συμμετέχουν οι παλιάτσοι Ντούο Μπάλλας και ο ταχυδακτυλουργός Απόλλων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...